Nattåg och Venedig

Nattåg och Venedig

15 juli, 2018 0 av danielekerot

Nattåget mellan Wien och Venedig var superlyxigt. Vi möttes av en konduktör som hjälpte oss med bagaget och visade oss rätt kupé som vi skulle sova i. I kupén låg ett kit med tre små flaskor champange öronproppar, handdukar, snacks mm. Självklart behövde vi smaka av en flaska bubbel medan barnen sög i sig varsin fruktjuice och små saltade pretzels.

När vi vaknade på morgonen blev vi serverade frukost av vår konduktör med både kaffe och chokladmjölk, ost, salami, skinka, Nutella, marmelad, yoggi, you name it! Som hotellfrullen men på ett tåg. Där satt vi och spanade ut över alperna och käkade frukost.

Väl framme i Venedig kl halv nio var det full fart direkt. In med väskorna på hotellet, sen ut i vimlet. Vi köpte 24h båtbusskort då Venedig är större än man tror och för att komma till vissa ställen måste du åka båt.

Vi tittade på alla stora attraktioner men att gå in var det inte tal om. Köerna var längre än i New York när första iPhone släpptes. Venedig är fantastiskt vackert men jag kommer inte åka tillbaks, i varje fall inte under der högsäsong. Det är för mycket folk för att njuta av det till fullo. Men när man väl är i Venedig måste man vandra runt i alla små gränder och över alla små fina broar. Man måste också köpa varsin pizzabit från Antico Forno eller pasta i kopp från Bigoi (vi testade båda) och avnjuta dessa på någon liten bro medan man tittar ner på på vimlet av båtar som stressar fram och tillbaks på kanalerna.

Ta båten över till Giardini, en liten grön oas, och vila ut lite och låt barnen leka i lekparken och bara sitt stilla och lyssna på syrsornas spel som ramar in hela parken. Det gör gott för trötta fötter och ett trött huvud efter att vandrat runt bland allt folk.