Turboturisterna

Turboturisterna

12 juli, 2018 0 av danielekerot

Då ligger vi här på nattåget till Venedig och försöker sova efter en fantastisk dag i Wien.

För att hinna med båda barnens önskemål var det turboturism som gällde. Vi började med Haus des merres. Ett elva våningar stort vatten och tropikerhus. Till Isaac stora förtjusning hade de hammarhajar i ett av de stora akvariumen. Han fick även se många andra sorters hajar och rockor, apor, bläckfiskar, krokodiler, annakondor och mycket mycket mer. Efter några timmar när alla våningarna var avklarade tog vi tunnelbanan vidare till Shönbrunn det stora kjejsatpalatset. Där finns så mycket att se och gå på och utan att betala ett inträde utan bara gå och titta lyckades vi fördriva fyra timmar. Nästa gång vi åker hit (vi kommer åka fler gånger) så ska vi ta en eller två dagar på Shönbrunn för att hinna med att gå på de olika museerna och det kejserliga zoo:et. Vi vill heller inte missa att gå i labyrintherna.

Jag skrev igår att vi skulle vidare på Wiener Prater, vilket vi också gjorde. Tycker dock inte det var så speciellt. Det är otroligt kostsamt att åka attraktionerna, mellan 40 – 100kr per person och åk, medan kvalitén på åken är lite åt Axels tivoli. Förvänta er inget Liseberg om ni åker dit, det är dock trevligt att sett det då det har väldigt fina anor och mysigt att bara strosa runt i och spela lite i spelhallarna.

Dagen igår avslutade vi på ett riktig österrikisk sunkhak ute vid Millennium tower. Där serverades wienersnitzel större än en vanlig talrik med traditionell potatissallad. Trotts ställets sunkighet var det den bästa snitzel jag ätit. Vi rullade där ifrån och tog dubbeldäckartågen som barnen så gärna ville åka tillbaks till centrum för en god natts sömn.

Imorgon är vi framme i Venedig och har absolut inga planer på vad vi ska göra. Vi får se vad det blir, håller er uppdaterade 🙂