Wien, vilken fantastisk stad!

Wien, vilken fantastisk stad!

11 juli, 2018 0 av danielekerot

Wien är fantastiskt! Nu är det sagt, här finns hur mycket som helst att titta på och de två dagarna vi kommer spendera här kommer inte räcka till på långa vägar. Vi måste bara komma tillbaks hit för att uppleva mer och det kommer vi garanterat göra. Stor kontrast mot Hamburg där vi istället råkade gå in i slummen. Barnen fick där se en gata ägnad åt prostitution och personer som satt och knarkade mitt på gatan. Ganska långt i från hemmets trygga vrå kan man säga, tror de lärde sig något av det i varje fall då det kom mycket frågor om just detta senare på tåget.

Att sova på tåget var inga problem, de små sov väldigt gott och vi äldre sov i varje fall. Då vi bokade så sent som vi gjorde fick vi ingen sovkupé utan fick nöja oss sittplatser. Det funkade väldigt bra ändå, kupéerna är sexsitsiga och stolarna går att fälla ut så lågt att man ligger ner i dem bekvämt. Om vi åker igen kommer vi nog vara ute i god tid och reservera sovvagn istället.

Väl framme i Wien och hotellet som låg i zon 2 fick vi veta att reservationen avbokats p g a de var fullbokade. Kul! Bara att leta rätt på ett nytt hotell. Vi hittade ett ganska snabbt som låg mitt i zon 1 med gång avstånd till absolut allt. Det här hotellet kändes också väldigt fräscht så åker ni till Wien kan jag verkligen rekommendera det. När vi lämnat våra väskor tog vi oss ut i Win och efter att gått runt och tittat på saker i sex timmar är vi nu helt slut. Nu kommer vi vila fötterna i någon timme för att sedan bege oss till Wiener Prater.